Etter at ha vært overlege i Fosenteamet i åtte år ble hun handelsreisende i problemløsning og innså at institusjonslivet ikke passet henne.

Unni Kristiansen valgte å skape sin egen arbeidsplass. Hun valgte Nordpå Fjellhotell i Aunegrenda der hun arbeider med å hjelpe mennesker med å finne riktig kurs i livet.

– Vi setter for mange diagnoser på for mange mennesker. Vi burde heller se på hele mennesket uten å sette merkelapper, sier Kristiansen.

På feil sted i livet

Unni Kristiansen har et klart budskap.

– Mange mennesker er på feil sted i livet og blir syke av det istedet for å gjøre noe med livssituasjonen:

Ærverdig sted

Nordpå har en lang og spennende historie. I mange år var det Aunegrendas storstue. Stedet har vært brukt som fjellstue, og i hundre år ble det drevet gårdsbruk her fra 1829.

Da Unni Kristiansen kom til Haltdalen gjennom sitt arbeid som psykiater, trengte hun en seng å sove i. Det endte med 45 senger, 45 toaletter og en stor låve for konferanser og bryllup.

Låven på Nordpå er helt ferdig etter omfattende ombygging. Eier Unni Kristiansen og prosjektleder for utvikling av låven, Kjetil Langmo, er klar for å ta imot enda flere mennesker og bedrifter som ønsker komme til fjellhotellet i Aunegrenda. Foto: Marit Manfredsdotter