SAMISK NAVN: Tydalsordfører Ole Bjarne Østby vil gjerne ha med seg Holtålen i en framtidig Gåbrie Kommune.

Tydal og Holtålen har hatt hemmelige samtaler om kommunereformen. Selbu og Røros føler seg sveket.

Tidligere i uka kunne vi her på Nea Radio melde at Tydal jobber med tre alternativer når det gjelder kommunereformen. To er kjent, Selbu/Værnes og å fortsette som i dag som en selvstendig kommune.  Etter hektisk møtevirksomhet ble sent torsdag kveld også det tredje alternativet offentliggjort; Tydal - Holtålen!

Ordfører Ole Bjarne Østby mener sammenslåing med Holtålen seiler opp som det mest sannsynlige valget slik situasjonen har blitt.

- Arbeiderpartistyrte Selbu og Røros viser en arroganse vi ikke ønsker å være en del av, sier tydalsordføreren og sier den siste tids samtaler med senterpartikollega og ordfører i Holtålen Jan Håvard Refsethås har avdekt to kommuner som har mye til felles.

Ordfører i Holtålen, Jan Håvard Refsethås bekrefter samtaler med Tydal og ser mange fordeler med å slå sammen de to kommunene. Til uka skal han informere formannskapet.

- Forslaget betyr at planene om helårsvei mellom Stugudal og Ålen tvinger seg fram. Forslaget innebærer også at Røros nå skyves ut i kulda og må fortsette som selvstendig kommune eller bli en del av Hedmark ved en eventuell sammenslåing med Os-Tolga:

Det nye innspillet kommer fullstendig overraskende på rørosordfører Hans Vintervold som føler seg forbigått og han er skuffet over kameraderiet som har foregått bak hans rygg:

Også ordføreren i Selbu, Ole Morten Balstad er overrasket og skuffet over samtalene mellom Tydal og Holtålen:

Saken oppdateres!