- Den første Røros Folk Festival er over, og arrangementet ble en suksess fra første tone. Det skriver

Olav Luksengård Mjelva i en pressemelding der han oppsummerer festivalen sett fra arrangørens side.

Med så lite som 30.000kr i offentlig støtte klarte festivalen å bringe noen av landets beste musikere til Røros, og 4 av 5 konserter var utsolgt og den femte var også så godt som fullsatt.

Det ble arrangert polskurs, middagsdans og ølsmakingskonsert, og i tillegg var det dans begge kvelder.

Mange rørosinger var på plass, men det var også et stort antall tilreisende fra rundt om i landet. Til og med en del svensker hadde tatt turen for å oppleve den nye festivalen.

Fredag startet med utsolgt "Oppvarming på Kaffestuggu" med servering av Rørostapas og musikk av

John Ole Morken og Jørgen Nyrønning. Deretter fulgte en så godt som fullsatt konsert med Gammalgrass i Sangerhuset, der publikum fikk oppleve alle spektere av følelsesregisteret.

Med virtuositet, humor og musikk som spente fra det sarte, lyriske til det helt imponerende ville, leverte Gammalgrass en åpningskonsert som vil sitte lenge i minnet til alle fremmøtte.

Glåmos Spellmannslag sørget for godt driv på dansegolvet etter konserten.

Lørdag startet med polskurs med 30 deltakere, fulgt av middagsdans til lokale spellmenn.

Så fulgte en utsolgt ølsmakingskonsert på Vertshuset der regionens første ølkelner, Joakim Strid, sammen med musikerne Aasmund Nordstoga og Sigrid Moldestad holdt det gående vel en time.

Ettermiddagskonserten på Kaffestuggu hadde tittelen "Mestermøte". Et møte mellom to av Norges og Rørosregionens dyktigste musikere, Hans Fredrik Jacobsen og Tron Westberg, var tydeligvis populært, for også denne var utsolgt.

Kveldskonserten var den mest besøkte, og i et fullsatt Sangerhus (240 personer), fikk publikum oppleve

en unik konsert med Sigrid Moldestad,  Aasmund Nordstoga og SVER. Dette var den første gangen disse spilte sammen, og i løpet av to øvingsdager satte de sammen et program på rundt en og en halv time som publikum satte pris på med stående ovasjoner tre ganger. Tre ekstranumre måtte til!

Forhåpentligvis skal Røros Folk Festival bli et sted der musikere møtes og nye konstellasjoner oppstår.

Brekken Spellmannslag sto for dansespillinga etter kveldskonserten, og dansen holdt på uti de små timer.

Røros Folk Festival er utrolig godt fornøyd med den første festivalen og lover at det blir festival til samme tid neste år!

Totalt ble det solgt mer enn 500 billetter.