Ferie Med Mening er et rekreasjonstilbud fra Barnekreftforeningen i Trøndelag. Dit kommer kreftsyke barn med sine familier for en uke fylt med positive aktiviteter for familiene, og med fagdager for de foresatte. Etter 19 år i Selbu ble ferieuka denne gang flyttet til Unicare Røros.

Gode hjelpere

I år er det 17 familier med barn og voksne som har tatt turen til Røros for en uke fylt med lek, moro og avslapping. Hver familie får utdelt sin egen hjelper som kan bistå familien gjennom hele uka, og disse hjelperne kan også være barnevakter om foreldrene skulle trenge litt alenetid i løpet av uken. Torsdag var det duket for fagdag for foreldrene, og da hadde barna et kreativt verksted med blant annet maling og tegning. På ettermiddagen var det blålys-dag med besøk av både politi, brann og ambulansepersonell.

Sveinung Ydse Enge er en av de gode hjelperne. Foto: Hilde M Bollandsås

Fin gave

Barnekreftforeningen i Trøndelag har trofaste og gode samarbeidspartnere både i Femundløpet og Luftkrigsskolen, og begge var representert under torsdagens kreative verksted. De to representantene fra Luftkrigsskolen hadde også med seg en sjekk på 200 000 kroner.

Jon Anders Kokkvoll fra Femundløpet hadde med seg hunder, noe som ble et populært innslag. Foto: Hilde M Bollandsås

Jon Anders Kokkvoll og Marian Flage fra Femundløpet hadde med seg en gruppe av barna ut for å hilse på fire hunder, og da var det ikke vanskelig å se gleden i øynene til barna.

Hør Nea Radios innslag fra Ferie Med Mening i avspilleren under