De siste dagene har en rekke Pride-arrangement blitt avlyst eller utsatt, grunnet anbefaling fra de respektive politidistriktene.

Selv om en rekke Pride-arrangementer har blitt avlyst, har det ikke stoppet folk fra å møte. En rekke personer har trosset politiets råd om å ikke møte opp.

Tirsdag skulle en rekke arrangementer i forbindelse med Pride arrangeres rundt om i landet. Markeringene i både Kristiansand, Mo i Rana og Sandefjord ble avlyst, etter tydelig råd fra politiet om å ikke møte opp.

Et Pride-arrangement som derimot fikk arrangere, var Solidaritetsmarkeringen i Trondheim.

- Det lokale politiet uttrykker i samråd med PST lokalt at det ikke foreligger en lokal trusselsituasjon som tilsier avlysning, sa leder i Trondheim Pride, Eivind Rindal, etter at det mandag kveld ble gitt klarsignal til arrangementet.

Flere organisasjoner hadde tatt turen til Torvet for å vise sin støtte. Foto: Henrik Einangshaug

- Det er under enhver kritikk!

Selv om regnet ned over Trondheim tirsdag ettermiddag og kveld, tok mange turen til Torvet for å vise sin støtte. Markeringen ble arrangert av Trondheim kommune i samarbeid med byens skeive organisasjoner.

- Jeg mener det er veldig viktig å markere. Det er en så stor ting som har skjedd, og det midt i Pride uken i Oslo, så det er superviktig.

Det sier Ågot Stornes til Nea Radio, en av mange som trosset regnet for å vise sin støtte tirsdag.

Bakgrunnen for tirsdagens markering i Trondheim, var byens skeive organisasjoner ønske om å markere solidaritet etter terrorangrepet i Oslo natt til lørdag. To personer mistet livet og flere skadd, i angrepet som skjedde vefd utestedet London Pub, et populært samlingssted for homofile i hovedstaden.

Stornes er selv skeiv, og sier hun er kjempesint på det som skjedde i Oslo, og ønsket derfor å vise sin støtte.

- Jeg hadde kommet hit uansett om de hadde avlyst, sier Stornes bestemt.

Ågot Stornes reagerer sterkt på at flere Pride-arrangement den siste tiden har blitt avlyst. Foto: Henrik Einangshaug

Flere har den siste tiden vært kritisk mot avlysningene som har vært, som har kommet som følge av anbefalinger fra politidistriktene.

Hva tenker du om avlysningene som har vært?

- Det synes jeg er veldig dumt, for det kommer mange fra politiet når SIAN (Stopp islamiseringen av Norge journ.anm) skal ha demonstrasjon, men de klarer ikke å møte opp når det er skeive det er snakk om. Det synes jeg er under enhver kritikk, sier Stornes.

Stornes sier avslutningsvis hun i tiden fremover skal feire de skeive opprørsdager i Trondheim. Festivalen er til for å minne om at Pride er protest, og varer frem til søndag 3. juli.

Foto: Henrik Einangshaug