An-Magritt Wendelbo har gjort seg opp noen tanker rundt det å være singel på fjellet. Hvilke utfordringer, men også hvilke muligheter dette byr på. Torsdag delte hun tankene sine rundt dette med sine facebookvenner og vi i Nea Radio fikk tillatelse gjengi det hun kaller "Dagens Lunchrefleksjon" på våre hjemmesider:

Dagens lunchrefleksjon

La oss kalle en spade for en spade: Som singel på fjellet, har livet sine begrensninger. Det er bare å tusle ut døra for å finne nye, fantastiske utsiktspunkt som til stadighet overrasker og beriker hverdagen! Men hva gjelder utsiktene etter en partner, er den av det mer velkjente og begrensede slaget hvis man går ut av den samme døren. Ikke at det nødvendigvis er noe negativt i det, men jeg innbiller meg at det for mange kan føre til en slags resignasjon på den fronten. Hvem liker ikke å se og oppleve noe nytt av og til? Noe må gjøres for alle i denne "situasjonen"! Tenk på alle de flotte, single, ressurssterke menneskene som bor her oppe i sin beste alder, og bare venter på å bli tatt med storm; kvinner som menn! Dette velger jeg å se på som en mulighet for kraftig befolkningsvekst!

Jeg har derfor forretningsideen klar for Røros kommune, (eller en ivrig gründer for den saks skyd): Bidra! Ta ballen! Med en slunken kommunekasse og et ønske og behov om flere barn og folk i kommunen, tør jeg påstå at noe av det viktigste og mest effektive kommunen kunne brukt penger på er et datingbyrå!

Som med alt annet i businessverdenen handler det om timing, og nå er tiden inne: Værgudene har ikke velsignet oss med mange solstråler så langt i år: Det er ikke en rørosing som ikke leter etter noe å varme seg på! Så har du de kommunale avgiftene som nettopp har sveipet innom regningskontoen til de fleste av oss: Hvem kunne ikke tenkt seg å ha delt den eiendomsskatten med noen? Nå må vi smi mens jernet er varmt og rørosingen er kald!

I mylderet med distriktspolitiske støtteordninger og virkemidler: hvorfor er det kun tv-kanalene som har skjønt det?. Tv-program etter tv-program klarer jo å tiltrekke seg mengder med single mennesker som er villige til å flytte på seg for å finne en livsledsager. Med andre ord: det sitter et hav av single mennesker rundt om i Norges land som er så kjærlighetssugne at de tyr til et tv-program for å kjempe om en partner. Her har du et marked som er villig til å ofre mye for å nå det de vil ha. Hvorfor får vi ikke tak i alle de som ikke fikk en tilmålt plass i tv-ruta, eller de som nødvendigvis ikke ønsker å blottlegge seg på tv? Kjør de opp hit på fjellet! Busslast etter busslast! Rørosreklame og speed-dating i én og samme pakke! Drar de herfra uten å ha blitt lurt på ring på fingeren og felles bostedsadresse med en rørosing, skal de i hvert fall dra med et positivt inntrykk av Røros. Arranger turer i marka og på fjellet med single, kjærlighetssøkende rørosinger! Kjør på med speeddating og øl-smaking! La de få smaken få Spell-Ola og Kølfogden! Topp det med lokalmatsafari i en romantisk setting og kanskje en kanefart eller to? Smell til med en singelfestival! Noe må det jo komme ut av det. Dette må være den enkleste måten å få befolkningsvekst på Røros, spør du meg! Sikkert politisk ukorrekt, men hu hei det hadde vært gøy! Uttrykksikonet wink

PS: Jeg har grovskissen på forretningsmodellen klar hvis noen skulle være interessert i å disutere detaljene rundt dette Uttrykksikonet wink

Og er du singel eller kjenner noen som er singel: Del!

Som ellers i markedet må behovet synliggjøres Uttrykksikonet wink