Røros Kirke har blitt valgt som 6 av 10 beste landemerker i Norge for 2015.

For tredje året på rad, har TripAdvisor markert verdens beste landemerker basert på millioner av anmeldelser og meninger samlet i ett år fra reisende over hele verden.

- Dette er en flott utmerkelse som betyr mye for Røros, sier markedssjef Hilde Myhren ved Destinasjon Røros i en pressemelding.

Travellers' Choice landemerket fremhever noen av verdens mest ikoniske må-se attraksjoner og flere og flere bruker TripAdvisor for å planlegge sine turer og ferier.

Det er Destinasjon Røros som organiserer omvisningene i kirken og Destinasjon Røros har et godt samarbeid med Menighetsrådet og kirkekontoret for Røros kirke heter det i pressemeldingen.

«Bergstadens Ziir» - best kjent som Røros kirke, ble bygd i kobberverkets glanstid «til Guds ære og bergstadens pryd». Kirken, som sto ferdig i 1784, bærer navnet med rette der den troner majestetisk over trehusene. Riksantikvaren regner kirken som en av de ti mest profilerte kirkene i Norge. Den er en av landets største med sine 1 600 sitteplasser. Kirken ble restaurert i 2 år (2008-2010)