Det er ikke bare de yngste som sprudler av energi på håndballbanen. Det var veterancupen i Verket lørdag et fabelaktig eksempel på.

RØROS/VERKET: Vi spoler tilbake til 2013. Flere eks-håndballspillere gikk den gang sammen og startet opp en uhøytidelig cup for veteraner i Verket.

Nå har tre år gått, og turneringa er videreført på aller beste vis. Lørdag var det igjen klart for håndballmoro da cupen gikk av stabelen for tredje gang i Verket.

- Veldig moro at vi igjen arrangerer denne cupen. Det er tydelig at dette er noe man gleder seg til og ser fram til, sier målvakt og presseansvarlig for cupen, Merete Lohn til Arbeidets Rett.

- Strålende fornøyd

Som ved de to foregående utgavene av turneringa deltok fire lag i cupen. Av disse besto et av osinger, et med en miks av osinger, brekkinger og ålbygger, et bestående av rørosinger samt et med folldøler. Disse spilte mot hverandre uten noen former for sluttspill.

- For å arrangere ei slik turnering er vi nødt til å ha med minst fire lag. Det klarte vi også i år, og det er vi strålende fornøyd med, smiler Lohn.

Lohn forteller at de har sendt ut invitasjoner til lag også utenfor regionen og håper de på sikt kan samle enda flere lag til cupen.

- Vi jobber med å utvikle turneringa, så at flere lag skal være med er absolutt noe vi jobber med.

Sosial arena

Som alltid bød turneringa på mange flotte scoringer, keeperprestasjoner av høy klasse og ikke minst masse flott idrettsglede. På spørsmål om hva som gjør turneringa så bra som den er - og til et høydepunkt for mange - svarer Lohn følgende:

- Først og fremst gjør denne cupen at vi veteraner har noe å trene mot. Vi møtes i gjennomsnitt en gang i uka, så det å ha noe på slutten av håndballsesongen som vi kan se fram mot, er veldig viktig. Dessuten er det en fin sosial arena der man møter andre på noenlunde samme nivå.

Hør intervju med ildsjel og keeper Merete Lohn her. Reporter er Henning Smedås: