Natt til lørdag ble organisasjonen «En hjelpende hånd i Fjellregionen» sitt matlager utsatt for tyveri.

Organisasjonen hadde fått en del kjøtt, potet og grønnsaker som skulle gis bort til familier, og det var mat til omlag 30 familier som ble stjålet.

– Nå står potetene og grønnsakene igjen. Det er trist at det stjeles fra en organisasjon, som jobber for de som har minst, sier pressekontakt Linn Kristin Bukkvoll, til Nea Radio.

Lageret som ble tømt av tyven(e) er på Tynset, men organisasjonen dekker hele Fjellregionen.

– Må ha sjekket ut på forhånd

– Vi har matlager på privat eiendom, og vi opplever saken som svært vanskelig. Vi ønsker ikke akkurat nå å gå ut med detaljer rundt selve innbruddet, men det er tydelig at tyvene hadde sondert forholdene i forkant, skriver organisdasjonen på sine facebooksider.

Det er også forsvunnet et par bæreposer med sengetøy og en del annet privat som stod lagret på samme sted.

– For de som trenger litt ekstra har vi nå litt Fjordland risgrøt, søtpotet og paprika som kan hentes om noen trenger. Så håper vi tyvenes kjøttmiddag spises med en kraftig bismak, skriver organisasjonen.

Gjør en forskjell for mange

En Hjelpende Hånd Fjellregionen ble tildelt Røros kommunes frivilligpris for 2023 med hovedbegrunnelsen at de gjør en viktig forskjell for mange familier i Fjellregionen igjennom sitt arbeid.

Organisasjonen samler blant annet inn hver jul både mat og julegaver slik at de som ikke har så mye skal få ei fin julefeiring.

Men også resten av året jobber de med å samle inn og dele ut til de som virkelig trenger det, til alle høytider så vel som i hverdagen.

Annenhver søndag gjennom hele året samles medlemmene i organisasjonen og bruker dagen på å pakke mat i poser og kjører rundt til de som trenger det i regionen.

I tillegg til å dele ut mat, samler de også inn klær og utstyr som deles ut til de som trenger det.

De har organisert Spleis-innsamlinger for å hjelpe familier med å dekke tannlegeregninger, brilleregninger og andre uforutsette utgifter, og flere ganger i året har de arrangement med leker for barna.

Hør intervju med pressekontakt i En Hjelpende Hånd i Fjellregionen, Linn Kristin Bukkvoll: