-Det er et klasseskille på Fosslia

Heidi Alice Vennevik

Skal være gratis

Kunnskapsminister Tonje Brenna er ikke nådig i sin kritikk av kommunens behandling i saken: - Det skal være gratis å gå på skole i norge. Kommunene kan ikke velge å ikke gi lærerbøker til foreldrene sine.

Håper kommunen rydder opp

Ære være foreldrene som samler inn penger, men dette burde være unødvendig. Pengene finns og dette håper jeg at kommunen får ryddet opp i.

Vil ikke ta i mot

Etter å ha fått blandede tilbakemeldinger måtte Heidi Alice Vennevik kontakte Statsforvalteren for å forsikre seg om at skolen kunne ta i mot bøkene. Til tross for at Statsforvalteren har gitt godkjenning , velger rektor og Stjørdal Kommune å ikke ta i mot bøkene.

Klasseskille

Vennevik er fortvilet over at hennes hjelp ikke blir tatt i mot av skolen. Hun tror ikke at skolen kommer til å ta i mot bøkene. Hun kan fortelle at halvparten av foreldrene nå har gått til innkjøp til bøker til sine egne barn; -det er definitivt et klasseskille på Fosslia Barneskole

Prisverdig

Kommunalsjef oppvekst og utdanning i Stjørdal Kommune, Ann Kristin Geving sier at hun synes det er prisverdig av foreldrene å samle inn penger, men at de detsverre ikke kan ta i mot en slik gave. Hun understreker også at det er gjort en årlig bevilgning på 600 000 kr for å gi elevene i stjørdalsskolen lærebøker.