– Kjøpet av Meråker Bruk er en investering, her flytter man en del av fellesskapets verdier til denne eiendommen, sa statsminister Jonas Gahre Støre under pressekonferansen.

Støre understreket også at det ikke er penger som blir brukt til forbruk.

Med sitt areal på 1,3 millioner mål er Meråker Bruk en av landets største privateide eiendommer. Den utgjør nesten hele Meråker kommune. I tillegg har eiendommen aktivitet i kommunene Steinkjer, Stjørdal, og Malvik.

GEDIGEN EIENDOM: Dette er hovedgården på Meråker Bruk. Eiendommen er på om lag 1,3 millioner mål, og utgjør over 90 prosent av Meråker kommune. Foto: FOTO: TARIQ ALISUBH / NRK

Flere aktører interessert

Videre i pressekonferansen informerte landbruksminister Sandra Borch om at Statskog kjøper Meraker Brug for 2,65 milliarder kroner.

Hun la til at flere norske og utenlandske aktører har vist interesse. Å hindre utenlandsk eierskap var også et element i kjøpet kom det frem under pressekonferansen.

Gode nyheter

– Dette er svært gode nyheter, og noe SV har jobbet for lenge, sier vararepresentant for SV i Sør-Trøndelag på Stortinget Hilde Danielsen.

– Nå kan vi sikre at brukerne av området som reindrifta, jegere, fiskere og turfolk, kan benytte det akkurat som før. Det er fellesskapet som skal eie fiske- og jaktområder som dette, ikke private rikfolk.

Hør intervjuet med Danielsen her:

Vanvittig

Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag, Sivert Bjørnstad, reagerer på oppkjøpet og kaller det en feilprioritering. – Dette er en vanvittig prioritering av regjeringen og penger staten kunne brukt på andre ting, sier han og peker på det stramme statsbudsjettet regjeringen nylig la fram og inflasjonen.

– Mens prisene galopperer for folk flest har de ikke råd til lavere skatter og avgifter, men dette har de råd til, fortsetter en oppgitt Bjørnstad.

Hør intervjuet med Bjørstad her: