Selv om det har blitt fokusert en del på problematikken, så går fremdeles mye fullt brukbar mat i søpla - både fra butikker og ikke minst fra husholdningene.

Trønder-Avisa har i dag en artikkel om en butikk i Steinkjer som anslår at de i 2022 kastet mellom 20.000 og 30.000 kg mat.

Butikken på Steinkjer er ikke alene om denne utfordringen. Anja Træet jobber med ferskvarer ved Coop Oppdals avdeling i Ålen og sier at også her går mye god mat rett i søppelkonteineren.

– Det gjør vondt å ta med dette ut i konteineren, svarer hun på spørsmål om hva hun synes om å kaste mat.

Hør intervju med Anja her:

Mette Nygård Havre er leder i folkebevegelsen Spis Opp Maten. Hun sier at maten nå begynner å bli så dyr at stadig flere setter fokus på matsvinn.

– Det gjør at folk tar bedre vare på det de kjøper inn, sier hun.

Nygård Havre mener det fremdeles er mye å gå på og at det viktigste grepet man kan ta med tanke på matsvinn er å planlegge godt.

– Det er også lurt å innføre - i alle fall en eller to dager i uken - med restemiddag. Dette sparer deg for mye tid og energi og annet, sier hun. Hørt intervju her: