To menn i 20-åra er tiltalt for seksuell omgang med ei 15 år gammel jente på Tydalfestivalen i fjor sommer. Overgrepene skal ha skjedd på et toalett på festivalområdet. Den ene mannen er også tiltalt for å ha filma samleiet han hadde med jenta, skriver NRK Trøndelag.

– De to, som begge er i 20-årene, er tiltalt etter Straffelovens §302 og Straffelovens §15 for å ha hatt seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, eller medvirkning til dette. Overgrepet skal ha skjedd inne på et festivaltoalett under Tydalsfestivalen fredag 15. juli i fjor. Den ene av mennene er også tiltalt etter Straffelovens §311 1. ledd og 2. ledd for å ha filmet hendelsen. Da de ble pågrepet var han i besittelse av filmen på sin mobiltelefon, sier etterforskingsleder Annar Sparby ved Politiet i Værnesregionen til Selbyggen.

-De ble også siktet for voldtekt, men denne siktelsen er henlagt, opplyser etterforskningsleder Annar Sparby videre til avisen.

Rettssaken mot de to mennene er berammet til 27. og 28. mars i Trøndelag tingrett. Det er avsatt to dager til hovedforhandlingene.