– Hovedfokuset mitt har vært å utvikle og gjøre anlegget vårt i Havsjøveien hvor vi produserer majones mer lønnsomt, sier Anita Rennemo ved Gålåvolden Gård.

Ved anlegget i Havsjøveien produserer de majones, og da blir det store mengder med eggehvite som ikke blir brukt.

– Det å få brukt både eggehviten og anlegget i Havsjøveien har vært viktig, så da blir det marengs, sier Rennemo.

Nå har de invistert i stekeskap og kjøkkenmaskiner, og i løpet av våren lanseres tre forskjellige marengs-produkter.

– I samarbeid med Meny kommer vi med stor bunn, pakninger med fire, små marengs-bunner og pikekyss, forteller Rennemo.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vil bruke alt: Til våren lanserer Gålåvolden Gård tre marengs-produkter sammen med Meny-butikkene. Anita Rennemo er glad for at de kan redusere matsvinnet på eggehvitte. Foto: Anita Sivertsgård

Samarbeid med Meny

Rennemo har gjennom sin korte tid på Gålåvolden ønsket å satse på bærekraft og samarbeid med andre, dermed har det kommet ideer ut av samtaler med andre.

– Vi satser mye på is og majones som vi bruker eggeplommene på, dermed syns jeg det er vanskelig å bruke masse energi på å ikke bruke resten, sier hun.

Tidligere har gården hatt samarbeid med Coop gjennom salg av pannekake og vaffelrøre. Et tettsamarbeid som Rennemo skryter av. Når marengsen nå skal lanseres er det butikk-kjeden Meny som har kommet på banen, siden det er få marengs-produkter med skikkelige råvarer.

– Jeg vet at manger er skeptisk og syns at dagligvaren tar mye plass, men de er også utrolig gode samarbeidspartnere når vi skal lansere nye produkter, sier Rennemo.

Nå er det planlagt at produktene skal begynne å komme i Meny-butikkene på mai, men Rennemo ønsker også å få produktet i salg i lokalmiljøet.

– Vi vil selvfølgelig bruke mye energi for å få solgt disse produktene på Røros og i regionen vår, avslutter Rennemo.