Det nyoppstartede BUA Selbu har fått mye støtte i sine første måneders drift. Nå har også Selbu Ballklubb kastet seg på.

- Vanligvis pleier jo også vi å søke økonomisk støtte fra næringslivet, men denne gangen følte vi det var riktig å gi støtte. BUA Selbu er et veldig viktig foretak som gir en stor mulighet for alle å kunne låne seg sports og fritidsutstyr, sier Jo Ketil Valli i Selbu Ballklubb.

Stor positivitet

- Vi tilrettelegger vanligvis mye for fotball men velger å se bredere på det i denne forbindelsen. BUA låner ut utstyr som styrker ute og fritidsaktivitet, noe som igjen blir en styrke for fotballen. Styret i SBK var også veldig optimistisk i å bruke disse pengene på BUA, sier Valli.

Sender utfordringen videre

- Nå bidrar vi med 15.000 kr over tre år og sender utfordringen videre til andre lag og organisasjoner, sier Valli.

Les mer under bildet

En engasjert Håvard Gullbrekken forteller om alt utstyret folk kan låne helt gratis hos BUA i Selbu. Pr nå er over 70 enheter til utlåns, noe som sier mye om at dette er et viktig tiltak. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

BUA

- Dette er jo et gratisforetak hvor folk kan komme hit å låne utstyr. Skal vi ha råd til det er vi avhengig av økonomisk støtte fra næringsliv og andre til å kjøpe inn nytt utstyr. Disse pengene får vi kjøpt mye godt utstyr for, og jo flere som blir med som bærekraftpartner jo mer utstyr kan vi låne ut, sier Håvard Gullbrekken fra BUA Selbu.

Pr i dag har BUA Selbu over 70 enheter til utlån, noe som betyr at dette er et tilbud veldig mange i Selbu trenger og ikke minst setter stor pris på.

Hør mer i radioreportasjen: