- Den mest spesielle sjokoladen jeg har er vel kanskje den med øl, for det er det ikke så mange som har, sier Lillian Skillingstad fra Meium sjokoladefabrikk i Selbu.
I ti år har hun og mannen produsert sjokolade på Myrstadbygget på Tømra.
- Nå har sønnen min kjøpt bygget, så nå er vi også fri til å utvikle det slik vi vil, forteller hun.
Sjokolade med bjørkeblader plukket i Selbu
På Meium sjokoladefabrikk selger de også en sjokolade med bjørk og einer.
- Jeg tror kanskje vi er de eneste i verden som bruker bjørkeblader og einekvister i sjokolade, jeg har i hvert fall ikke hørt om noen andre, sier Skillingstad.
Bjørkebladene er plukket på gården hjemme i Selbu.
- Vi plukker bjørkebladene i mai. Deretter vakuumpakker vi dem og fryser ned dem, slik at vi har for hele vinteren. Så blander vi ekstrakt fra bjørkeblader og einekvister med sjokolade, sier hun og fortsetter:
- For noen år siden hadde vi besøk på sjokoladefabrikken fra en engelsk orienteringsgruppe. De smakte på sjokoladen og sa den smakte som det luktet når de løp i skogen i Selbu.
To sjokoladeprodusenter i lille Selbu
Meium Sjokoladefabrikk er ikke den eneste sjokoladefabrikken i Selbu. Også Jentene på tunet holder til i Selbu. Det synes Skillingstad er gøy.
- Det er jo spennende at vi blir kjent for sjokolade i Selbu. Det er ikke så mange bygder som har to sjokoladeprodusenter.
Hør hele intervjuet med Lillian Skillingstad her: