Kristin Nybrodahl

I år som i fjor ble arrangert kvinnekveld i Malvik dagen før kvinnedagen, og i lys av tidens siste hendelser var tema for kvelden satt.

MeToo-kampanjen ble en rød tråd for arrangementet, og preget dermed kveldens program. Ordfører Ingrid Aune møtte journalist Aagot Opheim, direktør i Avinor, Marit Stigen, og redaktør for Bladet, Linn Yttervik, i en panelsamtale hvor blant annet kvinner i mannsdominerte yrker ble diskutert.

KVINNEDAG: Paneldebatt om kvinner i mannsdominerte yrker med ordfører Ingrid Aune, journalist Aagot Opheim, direktør i Avinor, Marit Stigen, og redaktør for Bladet, Linn Yttervik. Foto: Kristin Nybrodahl

Leder i Malvik Unge Høyre, Julianne Moen Foss, reflekterte sammen med nestleder i Hommelvik AUF, Helene Wean, over viktigheten av å ta lærdom av #MeToo-kampanjen, men også hvordan man forebygger at historien gjentar seg.

Leder i Malvik Ungdomsråd, Jørgen Enoksen, holdt også appell, og han rettet fokus mot spredning av nakenbilder og kvinner i høye stillinger.

Vilma (11)

Kveldens yngste deltaker, Vilma Sivertsen Hell (11), imponerte alle med sine refleksjoner. Hun understrekte flere ganger i sin appell at hun ønsket å ta et oppgjør med såkalte jente- og guttefarger, og jente- og gutteting. Vilma kunne også fortelle at siden foreldrene ble skilt, har hun blitt mer oppmerksom på at det ikke finnes konkrete oppgaver for hva mor og far skal gjøre hjemme. Det synes hun er viktig at flere tenker over.

KVINNEDAG: Kveldens yngste deltaker, Vilma Sivertsen Hell (11), imponerte alle med sine refleksjoner. Foto: Kristin Nybrodahl

Kultur

Det ble også tid til kulturelle innslag, både fra lokale aktører som lyriker Randi Perrau og revygruppen "Kvitter fra Knotten", samtidig som Malvik Kulturskole for anledningen bidro med jenteband. Det ble også tid til quiz med nettopp "Kvinner" som tema.

Både publikum og initativtakerne oppsummerte arrangementet som en interessant og vellykket kveld av høy kvalitet. Kvinnekvelden ble med andre ord en god oppvarming til torsdagens kvinnedag!