Elever ved 10. trinn ved Klæbu ungdomsskole må holde seg hjemme tirsdag, etter at det er påvist koronasmitte ved skolen. Etter det Nea Radio kjenner til skal det være mistanke om at det er omikronvarianten.

Må holde seg hjemme

Elevene ved trinnet må vente på ny informasjon om testing og karantene, og skolen går ut med mer informasjon etter smittesporing.

Det er også mistanke om omikronsmitte ved Hallset skole i Trondheim. Det bekrefter rektor Karen Kjos-Hanssen Husøy til NRK.

Alle elevene på 4. trinn må holde seg hjemme og avvente nærmere instruksjoner om karantene og testing.

– Vi venter på å få avklart dette i løpet av dagen, forteller rektoren. Skolen vil komme tilbake med mer informasjon til foresatte.

Fortsatt gult nivå

I løpet av helgen er det registrert 324 nye koronasmittede i Trondheim. Kommuneoverlegen sier til Adresseavisen at de mistenker at 12 av disse er smitta av omikron-varianten. To har så langt fått påvist smitte av omikron.

Skolene er foreløpig satt på gult nivå. Regjeringens hovedgrep for å få kontroll over situasjonen er i første omgang full skjenkestopp og strenge regler for arrangementer. I tillegg skal alle som har mulighet pålagt hjemmekontor.