Håkon Renanger lanserte tirsdag sin nye single «Spellemannens sang». 82-åringen ser dermed tilbake på et langt liv i musikkens tjeneste med en hyllest til kona Brit Ragna.

Av Anne Synnøve Gundersen

- Tekstforfatter Vidar Letnes fra Vikhammer, fortalte at han hadde meg i tankene da han skrev denne sangen og jeg må si at jeg virkelig kjenner meg igjen, sier Renanger og tenker spesielt på strofene som omhandler hun som satt hjemme og ventet.

- Britt Ragna har vært uendelig tålmodig og latt meg få drive med mitt, sier sangeren og trubaduren som begynte å spille og synge allerede som 15-åring.

Lang karriere

Renanger er kjent blant annet fra Aunes Trio, Knuts Fire og ikke minst Vikings og Arnsteins.

- Det har blitt mange plater i løpet av disse årene, men man blir aldri så blasert at det ikke er med en viss spenning man lanserer noe nytt, uansett hvor mange ganger man har gjort det før, innrømmer hommelvikingen. Han forteller videre at singelen er den første i prosjektet som skal ende med utgivelsen av en hel cd.

Internett

Renanger lanser singelen på internett.

- Bransjen har jo forandret seg og det er svært få som kjøper en fysisk cd nå fortiden. De fleste laster ned all musikk fra nettet, sier han og forteller at Arnsteins musikk har ligget ute på internett i mange år og at det er et medium han er komfortabel med.

- Man må jo henge med i tiden, sier gammeldanshøvdingen med glimt i øyet.

Singelen er spilt inn i STUD.JO av John Oddstein Aune, som også bidrar musikalsk på låta. I tillegg medvirker Vidar Letnes gitar, samt at Renangers faste medspiller, Turid Gravrok, bidrar med trekkspill. «Spillemannens sang» blir å finne på YouTube, Spotify og iTunes.

Hør intervju med Brit Ragna og Håkon Renanger: