Frank Jensen, er i ferd med å avslutte sitt seks år lange åremål som statsforvalter i Trøndelag. Det betyr at stillingen blir ledig og at stillingen lyses ut.

Søker på nytt

Frank Jenssen er blant søkerne denne gangen også.

– Det skal noe til å finne en mer spennende jobb enn denne, svarer Jenssen på spørsmålet om hvorfor han søker igjen nå når åremålet går ut.

Statsforvalteren er statens representant i fylket, og har ansvar for å følge opp vedtak, mål og retningslinjer fra stortinget og regjeringen. Jobben innebærer mye reising.

– Akkurat nå er jeg på vei til Inderøya og ser utover Borgenfjorden. det å få oppleve Trøndelag - både på gråværsdager og solskinnsdager - har vært mine høydepunkt i løpet av disse årene, sier Jenssen.

Glad i jobben

Perioden til en statsforvalter er på seks år, men det er altså mulig å forlenge med seks år til. Jenssen håper han får fortsette.

– Jeg har muligheten til å søke en gang til, men det gjør jeg i konkurranse med andre søkere. Jeg har blitt glad i både jobben og Trøndelag, så derfor jeg søker på nytt. Men det blir opp til andre å bestemme hvorvidt jeg skal fortsette eller om noen andre skal inn i denne stillinga.

Søknadsfristen går ut 28. mars.

Hør hele intervjuet med statsforvalter Frank Jenssen her: