– Nå må Senterpartiet lytte til kysten, mener flere hundre demonstranter, som er samla til kystbrøl i Trondheim. Og det er den så omtalte grunnrenteskatten de demonstrerer mot.

Kjenner oss ikke igjen

Det var om lag 500 - 600 demonstranter samla seg utenfor Senterpartiets landsmøte på Clarion Hotel Brattøra fredag morgen.

– Vi føler oss lurt og kjenner ikke igjen partiet vi hørte på og trodde på før valget, sier tillitsvalgt ved Salmar på Frøya, Hans Stølan til Intrafish.

Stølan sitter også i kommunestyret for Senterpartiet i Frøya kommune, og er initiativtaker til demonstrasjonen i Trondheim. Han var en av dem som holdt apell under demonstrasjonen, i tillegg til Mette Bråten i SinkabergHansen og Arnt Ove Amdal i Overhalla Betong.

Det ble servert kaffe og boller, og DDE-vokalist Bjarne Brøndbo spilte for de som hadde møtt opp på Brattøra fredag morgen.

Flere hundre demonstranter møtte opp til Kystbrølet utenfor Clarion Hotel Brattøra fredag morgen. Foto: Evelyn Rabben Hustveit

Oppleves som løftebrudd

Stortingsrepresentant for SP, Geir Pollestad, innrømmer, ifølge MN24, at lakseskatten kan oppleves som løftebrudd.

Han sier at de som hørte ham i forrige valgkamp neppe hadde trodd han skulle bli en forkjemper for grunnrenteskatten.

– Men nye har endret seg siden den gang, som har påvirket mitt standpunkt, sa Pollestad da han møtte demonstrantene fredag formiddag.

Så langt har 880 personer signert Kystbrølets opprop «Lytt til kysten - nei til lakseskatten!», ifølge avisa Hitra-Frøya.