I Ålen og Haltdalen begynner innmarksbeitene å bli grønne, og de fleste sauene er sluppet ut - om enn så lenge på innmark.

Snart venter utmarka, men det kan være greit for lammene å bli vant til å holde seg i nærheten av mor før fjellvidder, skoger og myrer venter.

Det er et vakkert skue hver eneste vår å se lammene i full galopp oppover bakkene - kanskje overbevist om at det er nettopp løping de er skapt for.

Rørosbonden må ennå vente litt før gresset har blitt såpass langt at dyrene kan slippes ut. Rune Kurås holder til ved Aursunden og han sier til Nea Radio at det ikke er antydning til grønt ennå. Det er en drøy uke siden isen forsvant på Aursunden og han sier at det må varme til før gresset begynner å vokse. Da vil det til gjengjeld eksplodere.

Vanligvis pleier han å slippe dyrene på innmarksbeite rundt 15. juni så han vil ikke være med på at det er spesielt sent i år.

- Som sagt så mangler vi bare litt varmere vær, sier han - før han må tilbake til et annet av vårens mange eventyr, lamming.

FOTO: Berit Kleven