Om noen måneder flytter politiet på Røros inn i nye lokaler, og i den anledning ber varaordfører på Røros, Christian Elgaaen, og at de får tilbake noen av tjenestene de har mistet.

Viktig tilbud

– Jeg mener at tilbudet om å søke pass og ID-kort må komme på plass igjen på Røros, skriver han i et brev til Politidirektoratet.

– Det vil være fysisk plass til utstyret som kreves for at den nye politistasjonen på Røros kan tilby denne tjenesten, og lokalene vil tilfredsstille de kravene og ønskene politiet har.

Det nye kontoret blir samlokalisert med blant annet brann- og redningstjenesten.

– Det vil etter mitt syn være helt naturlig at nye lokaler for politiet skal inneholde denne tjenesten. Dette vil være et viktig tilbud til befolkningen i regionen. Mange vil da slippe å reise langt og bruke mye tid på å søke om nytt pass, skriver han videre.

Dette er dagens politikontor på Røros, snart får de nye lokaler. Foto: Karin Jegtvik

Ikke godt nok i dag

Røros kommune har nå en passbuss, som de deler med flere andre kommuner. Den er kun til stede noen få dager i året.

Bussen kjører mellom ulike stoppesteder over hele Norge, og har utstyr som gjør at man kan søke om pass og nasjonalt ID-kort.

Det er to biler i Norge som skal dekke store områder, og det er derfor lenge mellom timeavtalene på hvert stoppested. Og før sommeren er den i Røros kun to dager før sommeren: 11. og 12. mai 2023.

– Løsningen med mobilt pass- og ID-kontor (passbuss) er ikke god nok, og timene der blir reservert med en gang. Et slikt tilbud på Røros vil også avlaste andre politistasjoner, mener Elgaaen.

– Jeg ber om at Røros politistasjon får tilbud om å søke pass og ID-kort, og jeg deltar gjerne i dialog med politiet om saken.

Hør intervju her: