Nå kan vi gratulere naturen, innbyggerne og kommunestyret i Selbu med en klar seier!

Naturen seiret!

Mange i Selbu har i den siste tiden jobbet hardt for at Garbergelva skal få flyte i fred. Vi kunne nevne navn, både politikere og engasjerte privatpersoner, men vi vet alle hvem dette er.

Vi i Selbu Venstre vil takke disse ildsjelene for en fantastisk jobb. Gleden og jubelen bør uansett alle selbygger få lov til å føle på nå. Å stoppe Kjelstadfossen kraftverk er en av de største seirene vi har hatt innenfor naturvern de siste årene i Norge, og det med et rungende flertall i kommuenstyresalen! Dette var selvsagt ikke noe endelig vedtak, kun en høringsuttalelse, men NVE har selv gjort det klart at lokal selvstyre skal vektlegges i slike saker.

Dette er en avgjørelse som det legges merke til langt utenfor kommunegrensen. Det er også klart at dette er noe Olje- og energidepartementet legger merke til der de sitter og behandler Prestfossan kraftverk. Om de ikke gjorde det før, har vi i Venstre i alle fall sørget for at de gjør det nå!

For naturen, og Garbergelva, var dette første seier, og flere skal komme. Prestfossan kraftverk er jo tross alt et enda større inngrep, og trenger virkelig å stoppes.

Tredje mål er varig vern og dette er noe vi, og mange med oss, jobber med. La Garbergelva leve!

Selbu Venstre