Det har vært litt av et år for Miljøpartiet De Grønne. Tommy Reinås, gruppeleder i Stjørdal og fylkestingsrepresentant i nye Trøndelag fylke, ser tilbake på året med glede.

– For et år siden hadde jeg ikke trodd at så mye kunne skje, sier han. Lokalt startet omveltningene med at Venstre trakk seg fra styringssammarbeidet i kommunen.

– Vi gikk inn i det som da ble et blågrønt samarbeid og fikk dermed reell innflytelse.

Saken fortsetter under lydklippet

Klimaprofil

Da MDG ble en del av styringssamarbeidet i Stjørdal var en av betingelsene at kommunen skulle utarbeide en tydelig klimaprofil.

– Det mener jeg at vi nå har fått. Men det er snakk om et samarbeid og man kan ikke få alt man vil. Det handler om å kompromisse og om å spille hverandre gode. Reinås berømmer sjefen sjøl, Ivar Vigdenes, for å gjøre nettopp dette.

– Ordføreren er veldig god på dette med å hente det beste ut av folk og det nyter også vi i MDG godt av.

Valgskuksess

Høstens store begivenhet for MDG var stortingsvalget.

– Det ble et utrolig løft for oss, sier Reinås som nå har plass i fylkestinget.

– MDG har nå innflytelse i svært mange kommuner, både i Trøndelag og i hele landet. Slik var det ikke da jeg begynte, smiler han og innrømmer at det har vært en omstilling å gå fra å være et nisjeparti der man i praksis kunne være så kreativ man ville i sine uttalelser, til å bli en del av den etablerte politikken.

– Det har vært en læringsprosess og det er det nok fremdeles, smiler Tommy Reinås.