Selv om Arbeiderpartiet måtte holde årets landsmøte digitalt, så er Kristin Nybrodahl godt fornøyd med et greit gjennomført møte.

– Jeg skulle helst sett at jeg fikk tilbringe helga på Youngstorget med gode partikamerater fra hele landet. Men når alt kommer til alt, så syns jeg vi landa på et veldig godt resultat. Det var utelukkende stas, med gode diskusjoner og et godt program som jeg gleder meg til å gå til valg på, sier Nybrodahl. Ett av de viktigste punktene på Arbeiderpartiet sitt valgprogram er å avskaffe abortnemda. Ap ønsker ikke å kalle det selvbestemt abort, men man skal få bort nemda og heller innføre rådgivning.

– Det er et historisk gjennomslag for AUF at Arbeiderpartiet går inn for å utvide retten til selvbestemt abort frem til uke 18, og avskaffe nemdene. Det er en sak vi i AUF har kjempa for i mange år, og endelig har vi fått gjennomslag for det. Det viktigste for min del er at jeg er stolt av å være en del av et parti som ønsker å stå på lag med norske kvinner, sier hun.

Akkurat nå ligger det an til at Senterpartiet og Arbeiderpartiet kan komme i regjeringsposisjon etter valget i høst, og Nybrodahl er klar på at vedtaket fra helgas landsmøte er så tydelig at de ikke vil fire på kravene, om de havner i et samarbeid med Senterpartiet.

Sunn diskusjon

Et annet viktig punkt fra helgas landsmøte var rusreformen, og Nybrodahl forteller om stor uenighet innad i partiet på akkurat dette punktet.

– Det blir en rusreform, og den diskusjonen vi har hatt i partiet gjennom helga har vært utelukkende sunn, sier Nybrodahl.

En tredjedel av Arbeiderpartiets stemte for rusreformen under helgas møte, og Nybrodahl er tydelig på at AUF vil fortsette å jobbe hardt med dette frem mot neste års landsmøte.