Nye Veiers E6-forsalg har vært et betent tema de siste ukene og flertallet i kommunestyret Malvik har vært åpen om at slik forslaget sto tidligere, kom de til å stemme imot utformingen, på bakgrunn av blant annet tap av for mye dyrket mark. Etter en dialog mellom partene har saken imidlertid tatt en ny vending og i påvente av Nye Veiers nye forslag ble det vedtatt å utsette saken i stedet.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

- Vi har hatt en del samtaler med nye veier. Arbeiderpartiet og Senterpartiet var klar med noen krav, nye veier har kommet oss litt i møte og etter siste dialog skulle de utrede videre. Det behøvde de litt tid på, så det rakk ikke dagens møte. Da må vi være villige til å utsette den saken til vi får svar fra Nye veier, forteller Ordfører Trond Hoseth.

Må ta en ny runde

Den planen som originalt skulle legges frem mandagskveld var problematisk for flertallspartiene i Malvik kommunestyremøte, og ordføreren understrekte at de hadde flere innvendinger til planen. Den var rett og slett for dårlig for innbyggerne i Malvik, men det gjenstår enda å se om den nye planen vil være tilstrekkelig.

- Vi er ikke fornøyde, så vi blir nødt til å gå en runde og vurdere om dette er noe vi kan støtte. Vi kommer ikke dit vi ønsker, det er nok tydelig, sier Hoseth.

- Nye Veier har vært tydelig på at de ikke kan innfri alle kravene våre 100%. Men så lenge vi har dialog med Nye Veier går vi ikke med et negativt utfall i dag, fortsetter han.

Må være noe kommunen kan leve med

Selv om ordføreren er ganske sikker på at alle kravene ikke kan bli innfridd håper han likevel på en løsning de kan stille seg bak, for den nye veien er ønskelig, men ikke for enhver pris.

- Vi har hele tiden sagt at vi ønsker en ny vei igjennom Malvik. Vi ønsker jo å få til noe, samtidig så må det være noe vi kan leve med i omgivelsene i kanskje 100 år, avslutter han.