Formannskapet vedtok med stemmene fra Ap, Sp og Framtida i Holtålen å legge saken ut til offentlig ettersyn. Pensjonistpartiet stemte mot. Dermed blir saken nå lagt ut til offentlig ettersyn i seks uker.

Kommunedirektør Marius Jermstad fikk ordet før debatten åpnet og manet til anstendighet og respekt for motstridende synspunkter.

Arbeiderpartiets gruppeleder Dag Knudsen sa i møtet at partiet i utgangspunktet fortsatt er positive til Gauldalsløypa, men understreket samtidig at det i denne omgang kun handler om å legge forslaget ut på høring og at man vil se an hvilke argumenter som kommer frem før man fatter en endelig konklusjon.

– Flau over egne innbyggere

Arbeiderpartiets Tove Hegseth rettet i debatten kruttsterk kritikk overfor kommunens innbyggere.

Kritiserte egne innbyggere: Arbeiderpartiets Tove Hegseth er lite imponert over nivået på debatten rundt Gauldalsløypa, noe hun ga tydelig uttrykk for i tirsdagens møte. Bildet er fra et tidligere møte. Foto: Marius Haugan Lillegjære

– Jeg blir flau over egne innbyggere når jeg leser og hører hets som blir sendt mellom partene som er for og mot forslaget til skuterløypa. Jeg har tidligere tatt opp i kommunestyre det med nettvett, og hvordan vi behandler hverandre. Tidvis føler jeg nesten at dette er verre enn rovdyrpolitikken. Jeg kan trekke fram hetsen mot reindriftsnæringa. Jeg kan skjønne at det blir oppfattet som boikott av løypa at de ønsket den stengt, men da oppretter vi en dialog med hverandre og diskuterer dette, smalt det fra Hegseth som av smittevernhensyn deltok på møtet digitalt.

Hun fikk støtte fra Senterpartiets Liv Rønning.

– Vi må heve nivået på debatten, for det som har vært på nett frem til nå har vært stygt, sa hun.

Hun understreket også at vedtaket i denne omgang kun handler om å legge saken ut til offentlig ettersyn, og ikke noe sluttvedtak.

Kritisk til trasévalg

Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård uttrykte at han ikke er kritisk til en rekreasjonsløyper for snøskuter i utgangspunktet, men mener at det skal godt gjøres å finne en mindre egnet trasé enn den per nå skisserte Gauldalsløypa. Megård ga også uttrykk for at man ikke kan blande rekreasjonskjøring og dispansasjonskjøring i samme løype.

– Jeg er overbevist om at dette blir nok et mageplask fra kommunen når det kommer til trasévalg. Jeg er fullstendig overbevist om at fylkesmannen vil underkjenne et vedtak dersom løypetraséen forblir den samme, sa Megård i møtet.

– Det bør ikke være noe problem i Holtålen å legge til rette for begge interesser, både motorferdsel og friluftsliv, påpekte varaordfører Per Langeng (Sp).

Hør kommunedirektør Marius Jermstads forklaring rundt den videre saksgangen her: