Mandag kveld hadde gårdbrukere fra hele Fjellregionen iført seg gule vester og møtt opp på Røros Flyplass for å møte Statsminister Jonas Gahr Støre, som etter sigende skulle komme med kveldsflyet.

Hensikten med oppmøtet var å vise Statsministeren hva næringen synes om regjeringens satsingen på jordbruket.

En av initiativtakerne til demonstrasjonen var Grim Jardar Aasgård fra Vingelen:

Espen Larsen hadde også tatt turen til Røros for å vise sin støtte til aksjonen.

Her traff han blant annet Reidun Roland fra Mat og miljøaliansen, som i mange år har jobbet for en sunn og bærekraftig matproduksjon i Norge:

Jan Moen er gårdbruker i Hessdalen og hadde med seg flere av sine kolleger. Han mener det er mye med norask landbruk som må på plass i løpet av de nærmeste årene:

18:40 landet Widerøemaskinen etter planen på Røros Flyplass og blant passasjerene var det mange fra Løvebakken, men ingen Statsminister.

I stedet fikk Kommunal og forvaltningskomiteen oppleve initiativet fra bøndene.

Komiteen har lagt et besøk til regionen denne uken og det er uvisst om de trodde det tallrike fremmøtet skyltes deres tilstedeværelse.

Politikerne ble skysset inn på en buss og forsvant temmelig fort.

Tilbake stod demonstrantene - litt skuffet over at Jonas Gahr Støre ikke var med flyet, men godt fornøyd med at så mange deltok i protesten.

Folk fra hele Fjellregionen deltok i markeringen, og blant de som hadde kjørt aller lengst for å vise sin støtte til saken, var Erlend Øverli og Ingvild Rønning.

De hadde kjørt ATV helt fra Alvdal for å treffe Statsministeren.