Turneteatret i Trøndelag

Arne Fagerholt er ansatt som ny teatersjef ved Turnéteatret i Trøndelag. Fagerholt starter i stillingen i juni 2023 og etterfølger Nora Evensen.

Allsidig bakgrunn

Det var tolv søkere til stillingen.

- Etter en grundig ansettelsesprosess, med en sterk søkerliste og flere aktuelle kandidater, har styret valgt den personen som best svarer til teatrets behov og ambisjoner, skriver teateret på nettsiden sin.

Fagerholt har en allsidig bakgrunn fra scenekunstfeltet, både som tidligere teatersjef ved Carte Blanche og som aktiv danser, skuespiller og instruktør. I tillegg har han bred leder- og organisasjonserfaring.

- Styret mener at Arne er riktig person for å videreføre alt det gode arbeidet som gjøres ved teatret, og at han vil gjøre teatret enda mer attraktivt for det trønderske publikum, sier styreleder Kjell Fosse.

Vil engasjere

Turnéteatret i Trøndelag har tilholdsstedet sitt i et nytt teaterbygg i Verdal kommune. Forestillingene tar de med seg på turné rundt om i Trøndelag.

Den siste store forestillingen de satte opp var Bør Børson, som hadde premiere i Kimen Kulturhus i vår.

- Formidling og kommunikasjon med publikum har vært min drivkraft siden jeg var danser. Jeg har selv erfart at kulturopplevelser, nye impulser og inntrykk kan forandre folks liv, sier den påtroppende teatersjefen på nettsiden til Turneteatret.

- Jeg har en ambisjon om at Turnéteatret skal bli en av de viktigste kulturformidlerne i Trøndelag, fortsetter Fagerholt.

Han sier at det å treffe publikum godt på hjemmebane er en sterk motivasjon når han går inn som kunstnerisk leder for fylkets turnerende teater.

- Målet er å lage engasjerende forestillinger som publikum opplever som relevant, aktuelle og gjerne også underholdende.

Fagerholt kommer fra jobben som kulturleder i Orkland, og har dermed samarbeidet med Turnéteatret i Trøndelag gjennom flere år.

- Jeg kjenner teatret fra arrangørsiden, og som tidligere varamedlem i styret. Det er en spennende organisasjon, som de senere årene har levert et imponerende stykke arbeid.

- Jeg gleder meg til å jobbe sammen med glødende engasjerte medarbeidere, og til at vi sammen skal gjøre teatret til hele Trøndelags eget teater, med økt publikumsoppslutning i hele fylket, avslutter Fagerholt.