15 - 20 boliger er evakuert i Myrlivegen i Roan i Åfjord kommune på grunn av en skog- og lyngbrann.

Brannmannskap jobber med å slukke brannen, men de har ennå ikke lyktes i å få kontroll over situasjonen.

De utvider nå evakueringen, melder NRK Trøndelag.

Fare for hus

– Evakuering er i gang, sier Frode Lyngvær fra Fosen brann og redning til NRK Trøndelag lørdag kveld.

Brannen har spredt seg fra fjellet på Jardalen og nedover dalen i Roan. – Det er nå bare 50 til 100 meter fra brannen til bebyggelsen. Brannen sprer seg veldig fort på grunn av vinden, sier Lyngvær. Han sier det brenner i et stort område på mellom fem og ti mål på fjellet og dalsiden.

Endret vindretning

Det var Øyenvitner som meldte fra om brannen like etter klokka 15.00 lørdag. Da ble det meldt at vindretningen var gunstig og at det ikke var fare for bebyggelse.

Vel to timer senere har sterke vindkast og en delvis endret vindretning gjort at det nå er fare for spredning til bebyggelse.

Det er sterk vind og brannen har spredt seg og nærmer seg noen hytter og et boligområdet, sier operasjonsleder Anne Birgitte Arras til Trønder-Avisa rundt klokka 17.30.

Stor skogbrannfare

Det settes inn mye mannskap for å slukke brannen, og det kommer også hjelp fra Sivilforsvaret og Røde Kors.

Det har vært tørt i terrenget over lengre tid, og det er et område med lyng, kratt og skog som nå brenner.

Yr.no har sendt ut gult farevarsel om fare for skogbrann. Det er tørt og stor skogbrannfare i hele Trøndelag, og folk bør derfor være forsiktige med bruk av åpen ild.

Årsaken til skogbrannen som nå pågår er ikke kjent.

Et brannhelikopter har vært i beredsskap på Værnes. Det er rekvirert og ønsket fra 110– sentralen i Midt–Norge, skriver NRK Trøndelag.

- Det er ikke forhold for å sette inn skogbrannhelikopter nå, sier redningsleder Oddgeir Andersen ved Hovedredningssentralen i Sør–Norge.