Naturforvalter Hans Iver Kojedal har sett litt av hvert i jobben sin, men det han fikk se ved Skjerdingstadvollen i Hånesåsen på Røros tilhører noe han slett ikke ønsker å oppleve.

En tilfeldig forbipasserende fant en elgkalv påkjørt og drept og varslet Røros kommune.

I rapporten fra naturforvalter Kojedal heter det at elgkalven antas å være påkjørt, men der påkjørselen ikke er varslet. Det er også fjernet kjøtt fra kalven, dette er utført ganske umiddelbart etter at dyret døde, trolig på morgenen i tirsdag.

Dyra har vært inne på Skjerdingstadvollen og beitet. Veien går mellom dyrkamarka på setervollen og skogen.

Kalven døde av bruddskader i nakken. Disse skadene vurderes å være påført i forbindelse med direkte påkjørsel eller nesten-påkjørsel der dyret har falt og brukket nakken.

Det vurderes som sannsynlig at vedkommende som har skåret vekk kjøtt var involvert i hendelsen eller vitne til at elgkalven omkom.

- Kopi av rapporten er sendt lokalpressen med oppfordring om å be folk som eventuelt vet hva som her har foregått varsle kommunen eller politiet, skriver naturforvalter Hans Iver Kojedal.

SKAMFERT: "Noen", trolig vedkommende som kjørte på, har skåret vekk kjøtt fra den drepte elgkalven. Foto: Hans Iver Kojedal