– Mine tanker går først og fremst til hennes familie og nære venner, skriver varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian (SP) i en epost til Nea Radio.

– Jeg kommer til å huske Eva som en engasjert, kunnskapsrik og tydelig lokalpolitiker i Malvik. Hun var grundig og brukte mye tid på å sette seg inn i sakene. Eva møtte alltid godt forberedt til møtene og deltok aktivt i debattene.

Sveian sier videre at det at Eva valgte å være så åpen om kreftsykdommen sin betydde mye for mange i samme situasjon, og bidro til at vi andre fikk innblikk i kampen hun kjempet.

– På den måte skjønte vi også hva hun gikk igjennom, og fikk stor respekt for hvor sterk hun var.

– Eva hadde stor omsorg for folk rundt seg og trivdes godt i møte med folk. Ikke sjelden tok hun opp saker hun hadde blitt kontaktet av innbyggere om, eller hun hadde fanget opp via ulike media, fortsetter Sveian.

– Da var ingen sak for liten, eller stor. Hun forvaltet ombudsrollen som folkevalgt med en stolthet og et engasjement vi vil huske lenge.

– Som kollega i formannskap og kommunestyre ble det av og til også tid til gode samtaler og trivelige stunder. Eva var ikke spesielt selvhøytidelig og hadde godt humør. I embets medfør var det ikke sjelden vi avrundet en god middag med et glass portvin og en god samtale.

Jeg lyser fred over Eva sitt minne.