Boligblokker på opptil ti etasjer vil dukke opp rundt Tyholttårnet dersom NRK får det som de vil, det skriver Adresseavisen

Dette kommer frem i et planinitiativ som LPO arkitekter har sendt til kommunen, på vegne av NRK. Med på prosjektet er også Trym Eiendom AS, som eier tilgrensende eiendom på 7227 kvadratmeter. De eier i dag også Tyholttårnet.

I mer enn 30 år har NRK Trøndelag holdt til i lokaler på Tyholt i Trondheim, som i dag huser rundt 250 ansatte. Forrige uke ble det kjent at de vil flytte til et planlagt nybygg i Holtermanns veg ved Lerkendal innen 2026.

– Vi ønsker å realisere verdien til eiendommene vår på Tyholt i forbindelse med at vi flytter, og mener at dette er en god og fornuftig løsning. Det koster å etablere seg på nye steder i Trondheim. Da trenger vi å finansiere dette ved å selge eiendommene vi har i dag, sier eiendomssjef i NRK, Harald Haugerud til Adresseavisen.

Naboene ble ikke spurt

NRK har foreløpig ikke vært i dialog med naboer om prosjektet, dette vil komme senere når kommunen har sagt sitt i saken i følge Harald Haugerud.

Nå reagerer velforeningen i området. - Det er ikke overraskende at det planlegges boliger når NRK flytter. Derimot er det oppsiktsvekkende å se planer om at Tyholttårnet bygges inn. Vi kan ikke forstå at det skal være nødvendig å bygge ti etasjer høye blokker. Dette er nok en sprengladning på Tyholt, der fornuftig byutvikling viker for stormannsgalskap, sier Frank Audun Kvamtrø er leder i Tyholts Ve og Vel til Adressa.