I dag kom første leveransen av melk fra Rørosmeieriet pakket i små forpakninger til Røros skole etter ønske fra elevene selv.

Initiativtakeren bak ordninga er Jesper Norvik fra 5. trinn ved Røros skole, som mener at melk fra Rørosmeieriet smaker bedre og burde finnes på menyen på skolen. Den unge initiativtakeren fikk med seg elevrådet på tanken om melk fra det lokale meieriet. Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) tente også på ideen, og mandag ble de første kartongene med lettmelk levert til Røros skole:

- Dette er en merkedag for Rørosmeieriet. Vi er utrolig stolte og glade over at vi nå kan tilby småmelk til elevene ved Røros Skole, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

Se video fra provsmakinga her:

Melka som fra nå vil bli levert til Røros skole, lages på norsk, økologisk råvare fra Østlandet og Trøndelag. Den  tappes på Tolga-anlegget i 2,5 dl kartonger, som har et friskt og ungt utseende,  og prisen er den samme som melka fra Tine.

Rørosmeieriets lettmjølk på småkartonger til lunsjen

- Vi hadde først som mål å få melk fra Rørosmeieriet inn i de lokale butikkene og det fikk vi til i 2012. I dag realiserer vi en annen drøm vi har hatt for lokalsamfunnet vårt, å kunne tilby småmelk til de lokale skolene. Vi starter nå med Røros skole, så håper vi at dette blir et vellykket prosjekt som vi kan utvide til andre skoler i regionen etter hvert, forteller Lund.

Han forteller at han har en drøm om at Rørosmeieriet skal bli den største melkeleverandøren i Rørostraktene og Nord-Østerdalen, både på restauranter og hoteller, i de lokale butikkene, regionens skoler, barnehager og andre offentlige institusjoner.

- Tenk deg hvilke positive ringvirkninger dette kan gi både for verdiskapning, sysselsetting og regionens omdømme, sier Lund engasjert.

- Skolemelkordninga ved Røros skole administreres i dag av FAU. Skolen har sammen med FAU et ønske om å tilby lettmelk fra Rørosmeieriet til sine elever. Barna våre tilbringer mange timer i uka på skolen, og skolemat og -drikke er derfor utrolig viktig for kostholdet, sier rektor Martin Løvø.

Rektor Løvø forteller at i Helsedirektoratets retningslinjer så anbefales hvit melk som drikke til matpakken. Dette fordi melk, sammen med sunn matpakke, kan gi barn og unge et verdifullt tilskudd av energi og næringsstoffer i løpet av skoledagen. I tillegg til fysisk aktivitet er kosthold en viktig grunnsten for at elevene skal få et best mulig læringsutbytte.

Røros skole tilbyr fra nå av sine elever lettmelk fra Rørosmeieriet, samt ekstra lett- og laktoseredusert melk fra Tine.