– Dette er en svært god nyhet. Hver krone vil bidra til å øke deltakelsen i Norges viktigste lagarbeid, foreningslivet og de frivillige. Det har aldri vært viktigere enn nå! Lokalt foreningsliv trenger et skikkelig løft for å unngå varige konsekvenser av pandemien, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen i ei pressemelding.

– Vi skal kaste et flomlys på frivillig sektor, og der skal organisasjonene og de frivillige danse, sier prosjektleder for Frivillighetens år, Birgitte Brekke.

– Denne bevilgningen innebærer at vi kan realisere alle planer. Nå kan Norge glede seg til "Tur med en du ikke kjenner" og "Sykkelturen fra Nordkapp til Arendalsuka", sier Brekke.

Kulturministeren annonserte nyheten på skogstur med organisasjonen Norsk Friluftsliv på Grefsenkollen i Oslo tirsdag. Temaet var friluftsliv og turmat fra hele verden.

Frivillighetens år 2022

I Stortingsmeldinga om Frivillighet (St meld nr 18 2018-2019) besluttet regjeringen at 2022 skal være Frivillighetens år. Frivillighet Norge har fått i oppdrag å planlegge og gjennomføre året.

Frivillighetens år 2022 skal feire Norges viktigste lagarbeid. Alle lag, foreninger, frivilligsentraler, kommuner og andre samarbeidspartnere inviteres med til å synliggjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og anerkjennelse og til å få flere med.

Det er satt tre mål for året, skriver Frivillighet Norge i pressemeldinga:

Økt deltakelse. Økt tilgjengelighet. Synliggjøre frivillig sektors betydning.

Les mer her: https://frivillighetensar.no/