- Det har aldri vært en nordmann på pallen i denne konkurransen, så det var utrolig kult, sier Emil Lundemo Bakken fra Scandic Nidelven om seieren i VM for kokker under 27 år i Frankrike. Bakken tok gull for 2020, mens Sindre Hjelmseth ble kåret til vinner i årets konkurranse. Årets konkurranse og fjorårets konkurranse ble som følge av koronapandemien slått sammen.

Mat og- vinklubben Chaîne des Rôtisseurs har satt i gang konkurransen for å samle unge kokketalenter fra hele verden.

Skorpionfisk, snegler og sjokolade

Hver deltaker fikk en kasse med råvarer som de kunne bruke i tilberedelsen av rettene. Det var et variert utvalg som møtte deltakerne.

Som ingredienser fikk de skorpionfisk, kamskjell, snegler, artisjokker, beter og sjokolade. Til hovedrett skulle det serveres and.

Bakken og Hjelmseth forberedte seg til konkurransen ved å prøve seg på forskjellige måter å tilberede anden på.

- Vi skulle lage mat til fire personer. Vi hadde øvd oss på ei and som veide 3-4 kilo. Så kommer vi ned til Frankrike og så får vi ei and på 7 kilo med hode og føtter, så vi ble overrasket, sier Bakken.

Bakken ble første nordmann i historien til å vinne Jeune Chef Rôtisseurs. Det motiverte Hjelmseth.

- Vi tenkte at vi måtte gå for en historisk dobbel, sier Sindre Hjelmseth

- Surrealistisk

- Det var hard konkurranse i toppen, så vi tenkte at enten så går det veien eller rett i dass. Det er surrealistisk å vinne, sier Hjelmseth

- Det er utrolig stas å vinne sammen, sier duoen.