Han skulle ønsket at vaksineringen hadd kommet lenger i Trøndelag, men alle de vaksinedosene som har kommet har blitt brukt i tråd med den nasjonale planen.

Kaller det mobbing

Mari ble anklaget for å snike i vaksinekøen. Kommuneoverlegen mener at det ikke skal være mulig. Han er tydelig på at man ikke alltid kan se på folk som er yngre enn seg at de er syke og at det er mange helsemessige årsaker til at folk får vaksine. Han liker ikke det han hører om de dårlige tilbakemeldingene som dukker opp på nett.

- Det synes jeg er veldig uheldig. Vi kjenner aldri til detaljene til hver enkelt person og det blir nesten som mobbing, at man lager veldig dårlig stemning uten at det nødvendigvis er noen grunn for det, sier han.

Villige til å la seg vaksinere

I følge Vonen er det god oppslutning når det gjelder vaksinasjon i Norge. Han håper at folk fremover fortsetter å takke ja til vaksiner og at målet er å bli kvitt pandemien.

- Vi vil jo ha en slutt på denne pandemien alle sammen. Vi er ikke ferdige før vi er vaksinert alle i hele verden, men i første omgang er selvfølgelig det å få vaksinert så mange som mulig i Norge ett av målene for å få åpnet mer, sier Vonen.

Hør intervjuet med kommuneoverlegen her: