Bærekraftsprisen er en pris som deles ut til den mest bærekraftige blant utstillerne på Trøndersk Matfestival som produserer lokalmat med base i Midt-Norge. Prisen deles ut med grunnlag i bærekraftig drift, som handler om en god lønnsomhet i kombinasjon med å drive miljøbevisst.

- Mange av utstillerne på Matfestivalen er skikkelig flinke på dette, og kampen om å vinne denne prisen har dermed vært knivskarp, forteller landbruksansvarlig i banken, og jurymedlem, Anja Gotvasli, til SpareBank 1 SMN.

Tre lokale finalister

I alt 20 utstillere har innfridd kravene som er satt for å kunne kjempe om prisen. Utstillerne har videre blitt vurdert av en jury. Juryen har vært ledet av landbruksansvarlig i SMN1, Anja Gotvassli, som sammen med områdeleder for Samfunnsutbytte, Hans Tronstad, og daglig leder for Trøndersk Matfestival, Aslaug Rustad.

Årets tre finalister til Bærekraftsprisen er samtlige lokale bedrifter.

De tre finalistene er:

RÅGO (Trondheims Kjøkkenhage) - Matkasser fra Frosta med friske grønnsaker og lokale delikatresser fra Trøndelag.Hogna Brygg - Lokalt bryggeri fra Singsås startet i 2015. Grønne Folk (BaviFood) - Produsent av ferdigmat av 2.sort grønnsaker, fra Frosta.

Bærekraftsprisen 2021 blir tildelt under utstillernes egen middag under årets matfestival, den 28. juli. Festivalen arrangeres i Trondheim 29-31. juli.