Sammen med han stiller også hans bestevenner Bamse og Tarzan på startstreken i klassen F450. Han stiller med et komplett løpsspann med unghunder fra Amund Kokkvoll. I de siste ukene har de ligget i camp og trent sammen.

Fra Canada til Femundsmarka

Jens vendte like før jul tilbake fra ett og et halvt års opphold i Canada. Erfaringene fra Canada og villmarka kommer godt med når han stiller til start i Femundløpet.

-Når jeg kommer inn på sjekkpunkt, er det andre som klager over dårlig føre. Jeg er ikke vant til å kjøre på spor, jeg er vant til å være i villmarka med de utfordringene den byr på. For meg er sporkjøring som å kjøre på E6, sier Kvernmo.

Jaktet ulv og gaupe

Han gleder seg å komme til Femundløpet. Folk i Femundsløpssregionen er ikke tamme! De er bra folk, og jeg trives veldig godt på Røros.

-Sammen med Bamse og Tarzan jaktet vi ulv og gaupe i Canada og vi sov i samme sovepose. Under Femundløpet skal jeg ligge og kose meg og sove sammen med dem i halmen på sjekkpunkt. Femundløpet blir rått, sier Kvernmo

Det planlegges at Jens , Bamse og Tarzan inviterer til premiereforedrag om deres siste Canada tur på Storstuggu torsdag 11.februar.