Både ordfører Jens Arne Kvello (SP) og varaordfører Ole Bjarne Østby (SP) er grunneiere i denne saken og ble enstemmig vedtatt inhabile under formannskapets behandling av saken. Ingrid Haarstad trådde inn som møteleder.

– Hva kan du si om saken, klagebehandlingen - endring i forskrift om snøscooterløyper i Tydal?

– Kommunedirektørens innstilling gikk ut på at løype H6 til Selbu skal tas ut av forskriften. I tillegg er det et kryss ved Høvtjønna hyttefelt hvor forslaget var å flytte løypen på myra like sør for Kroketbekken, forteller Ingrid Haarstad (SP)

Kommunedirektørens innstilling: Tydal kommunestyre sitt vedtak fattet 30.01.2020 sak 8/20 om endring i «Forskrift om kommunalt løypenett for snøscooter, Tydal kommune, Trøndelag» Fastholdes med følgende endringer:

- Løype H6 til Selbu tas ut av forskriften. - Kryss ved Høvtjønna hyttefelt flyttes til å gå på myra like sør for Kroketbekken. - Følgende endringer endres i kartet vedlagt forskriften, og løypebeskrivelse ved Høvtjønna endres.

Ønsker flere uttalelser

– Det er litt vanskelig å bare ta ut løype H6 til Selbu. Vi ønsker at flere skal kunne uttale seg, selv om den ikke kan ut i en høringsrunde til. Så ønsker vi å vente på Selbu, se hva de kommer fram til. For løype i Selbu er også tatt ut og stoppet akkurat nå, men vi vet at de jobber med å komme fram til en løsning, sier Haarstad.

– I vedtaket som ble tatt, bestemte vi for å utsette saken til neste formannskapsmøte 16. november. Da vi har fått bedre tid til å se på den, avslutter Haarstad.