Kåringen skjedde torsdag kveld i Samfunnssalen arrangement- og møtesenter på Arbeidersamfunnets plass i Oslo.

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge ble beste arbeidsgiver i kategorien bedrifter med 200-499 ansatte. Administrerende direktør Kjetil Reinsberg er strålende fornøyd med utmerkelsen.

- Det er en stor anerkjennelse, ikke minst av at våre 220 ansatte opplever mening i jobben sin og at de mestrer den, sier Reinsberg.

Prestasjon

Nesten 30 000 ansatte i over 180 norske selskaper har sagt sin mening om 58 forhold ved arbeidsplassen. Å kunne være seg selv, i et hyggelig arbeidsmiljø med kollegial omsorg er faktorer som scorer høyest i undersøkelsen, som gjennomføres av rådgivingsselskapet Great Place to Work.

- Det er interessant å se at Eiendomsmegler 1 Midt-Norge scorer helt i toppen på parametre som tradisjonelt ikke assosieres med eiendomsmeglerbransjen, sier Jannik Krohn Falk i Great Place to Work.

Meglerhuset har 31 kontorer i Møre og Romsdal og de to trønderfylkene. Nesten halvparten av befolkningen i regionen bruker Eiendomsmegler 1 når boligen skal selges.

- Som megler møter du et bredt spekter av mennesker i ulike og ofte vanskelige faser av livet, alt fra førstegangsetablereren til par som har gått fra hverandre. Ofte er evnen til å lytte viktigere enn å pushe salg, sier Kjetil Reinsberg.

Reitangruppen er kåret til beste arbeidsplass blant de største selskapene, foran Sopra Steria og McDonald's.

- Vi bruker resultatene fra undersøkelsen aktivt for å bli bedre, det vil si å gjøre enda mer av det vi er gode på og endre på de tingene vi kan bli bedre på. At vi nå er kåret til den beste arbeidsplassen i Norge, viser at arbeidet vi gjør gir resultater, sier HR-direktør Tore Høylie i Rema 1000.

Det er hovedkontoret til Reitangruppen som får prisen for beste arbeidsplass for bedrifter med over 500 ansatte. Servicekontoret inkluderer medarbeidere fra Rema 1000, Gladengen Drift og Reitan Convenience, som eier Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven.

Hverdagsledelse

Det er 13. gang Great Place to Work kårer Norges beste arbeidsplass. I alt ble vinnere kåret i fire kategorier. Vinnerne scorer best på lederskap og tilbakemeldinger fra ansatte.

- God hverdagsledelse er avgjørende for å skape en opplevelse av mestring for den enkelte. For en leder betyr det å være tett på, ha tydelige forventninger til den ansatte, vise interesse, involvere og gi løpende tilbakemeldinger, sier Jannik Krohn Falck.

It-bedriften Soco AS ble kåret til beste arbeidsplass i kategorien 20-49 ansatte, Relekta i kategorien. 50-199 ansatte. Sistnevnte har også kontor i Trondheim og er stor leverandør av reparasjons- og vedlikeholdsprodukter til norske verksteder og industribedrifter.

- Vinnerne utmerker seg også ved at sjefer er gode til å motivere. Ofte handler det om å gi tillitt, med tilhørende mandat, sier Krohn Falck.

NORGES BESTE ARBEIDSPLASSER 2016

20-49 ansatte

1. Soco

2. Vali

3. Teleplan Consulting

4. Iterate

5. Uniconsult

6. EiendomsMegler 1 Ringerike Hadeland

7. Janssen

8. Mars

9. Capra Consulting

10. EiendomsMegler 1 Østfold/Akershus

50-199 ansatte

1. Relekta-Gruppen

2. AbbVie

3. Mnemonic

4. Vitari

5. EMC

6. Imperial Tobacco

7. Joint Collaboration

8. Metier

9. Geodata

10. EiendomsMegler 1 Hedmark Eiendom

200-499 ansatte

1. EiendomsMegler 1 Midt-Norge

2. Webstep

3. Tomra

4. Finn.no

5. DHL Express

6. EiendsomsMegler 1 SR-Eiendom

7. Idrettsbarnehage

8. Basefarm

9. Gard

10. Adecco

Over 500 ansatte

1. Reitangruppen

2. Sopra Steria

3. McDonald's

4. Bouvet

5. BDO