Nettredaksjonen Stjørdals-Nytt

Det er en gledens fredag i Bukkspranget gårds- og naturbarnehage og fem andre barnehager i Stjørdal i dag. Nå er de sikret midler til videre drift også i kommende barnehageår.

– Det er en veldig bra dag for oss, så vi har heist flagget, sier Hege Skjei som eier og driver Bukkspranget gårds- og naturbarnehage i Elvran.

Trygget kommende år

I går kveld fikk hun beskjeden om at deres barnehage har fått såkalte «Grøvan-midler» for 2020 og det betyr en avklaring.

– Det betyr at vi er trygget videre drift, sier Hege Skjei.

– I hvor lang tid framover?

– Det er iallfall kommende barnehageår, men jeg velger å tro at det arbeidet vi har lagt ned for å få endret finansieringssystemet gjør at dette gjelder for lengre tid, sier Skjei. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Hege Skjei kan smile etter at det i dag ble kjent at Bukkspranget gårds- og naturbarnehage har fått midler til videre drift.

Seks fikk midler i Stjørdal

Hun har selv vært aktivt med i arbeidet med å endre finansieringssystemet for private barnehager. I dag har 375 barnehager over hele landet fått beskjed om at de får ekstra midler, mens andre fortsatt må vente.

Les mer under bildet

Hege Skjei er bestyrer hos Bukkspranget gårds og naturbarnehage i Elvran. Foto: Nettredaksjonen Stjørdals-Nytt

– Det står fortsatt igjen andre private barnehager som ikke har fått forutsigbarhet knyttet til framtiden. Det gjelder større private barnehager, mens vi minste har fått gladmeldingen i dag, sier Hege Skjei.

I tillegg til Bukkspranget er det Husmorhuset barnehage, Sagatun barnehage, Tussilago barnehage, Maurtua barnehage og Aglo – Eventyrhuset som har fått den samme glade beskjeden i Stjørdal.

Stoler på statsråden

Hege Skjei er glad for at Guri Melby er landets nye kunnskaps- og integreringsminister, ettersom hun har vært med på flere møter med både Skjei og andre representanter fra Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

– Jeg føler meg trygg på at hun har fått den nødvendige innsikten i denne saken, så for oss er det betryggende at hun er kunnskapsminister, sier Hege Skjei.

Betyr mye for bygda

Bukkspranget gårds- og naturbarnehage har 29 barn og ti ansatte. Kommende barnehageår satser Hege Skjei på at det skal bli smekkfullt.

– Vi har plass til flere, inntil 30 heltidsplasser. Det betyr i tilfelle at vi må bemanne opp også, sier Skjei.

– Dere er den eneste barnehagen i Elvran. Hva betyr dette for bygda?

– Det betyr at Elvran får beholde sin konseptbarnehage. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, og mange er glade på vår vegne. Jeg kjenner også til at det er noen som har valgt å bosette seg i Elvran nettopp på grunn av barnehagen, så dette betyr mye for oss alle. Og det betyr mye for mange små barnehager over hele landet, sier Hege Skjei.