Fredagskveld var det duket for prisutdelingen Hommelvik Guts AWARDS i Bruket kulturhus og på denne kvelden var det virkelig spillerne som var i fokus å fikk sine utmerkelser. Det ble delt ut mange priser og flere dro hjem med en utmerkelse i hånda. I tillegg viste noen av spillerne frem andre talenter i form av musikkinnslag for å underholde publikum. Det hele ble en hyggelig, sosial og varm kveld, med andre ord; en kveld som virkelig gjenspeiler sjelen til det unike fotballaget med den store ståpå-viljen fra Hommelvik.

Saken fortsetter under radiointervjuet

- Vi har hatt Hommelvik Guts AWARDS, som er prisutdelingen til alle unger som er med i Hommelvik Guts. Også har vi hatt underholdning av egne krefter, underholdere fra Guts som har spilt i mellom prisutdelingene, forklarer trener Sverre Inge Lystrup Ness.

- Jeg får så mye av disse ungdommene at det er helt utrolig. Jeg har holdt på med fotball og ungdommer siden 1972, men det er ingen ting som har gitt meg så mye som dette. Du kan få en klem på trening også. Det er en helt fantastisk gjeng, legger han til.

Tunellkongen

En av kveldens prisvinnere er 16 år gamle Carlos Pezoa som stakk av med prisen for årets «Tunellkonge», en utmerkelse han setter stor pris på.

- Det var veldig fint å få prisen. Jeg er jo fra latin-armerika, så hvis jeg kommer i en posisjon hvor jeg kan få vekk en spiller, så gjør jeg det på en litt underholdende måte. Jeg tar en liten tunnel på han. Når jeg får brukt dette under kamp så er det også veldig gøy, smiler Carlos Pezoa.

- Det har vært en veldig artig og fin kveld, fortsetter han.

Fotball er for alle, virkelig alle!

Denne kvelden var det spillerne som skulle bli satt i fokus og få sine hyllester for den innsatsen de viser både som spiller og medmennesket. Og slik ble det også. Likevel kom det en noe overraskende pris helt på tampen av kvelden og Lystrup Ness ble tildelt den gjeve frivillighetsprisen.

- Det er vel fortjent. Han har stått på fra første stund. Så det er vel fortjent at han fikk en pris nå, sier Pezoa.

- Det har blitt mye nå i det siste. Men det er jo klart at jeg er stolt, beæret og veldig ydmyk i forhold til å få frivillighetsprisen. Den henger høyt. Hva skal man si, nå er det ildsjelprisen som gjelder i januar, frivillighetsprisen nå og hedersprisen for to måneder siden. Det blir litt mye kanskje, hadde vi kunne fordelt det over 60 år så hadde det vært fint. Nå er der fjerde prisen på to og en halv måned. Det er fantastisk og bli satt pris på, også viser det at folk tror på måten vi gjør det på i Hommelvik Guts, der fotball er for alle. Og da mener jeg virkelig alle, forteller Lystrup Ness ydmykt.