Røros hotell avdeling Vertshuset har søkt om utvidet sjenking av øl, vin og brennevin til klokken 02 torsdag under Rørosmartnan, og om utvidet skjenking av brennevin fra klokken 12 samme dag.

Bergstadens hotel har søkt om utvidet skjenkning til klokken 02 fra mandag til torsdag og søndag på Skanckebua, Hiortpuben, Peder Hiort Mathus, Nye Nilsenhjørnet, Gamle Nilsenhjørnet, spiserestauranten, Barny og i møterommet og resepsjonen på hotellet.

Søknadene skal behandles i formannskapet torsdag, og i sakspapirene til møtet blir kommunens alkoholforskrift trukket frem:

– Servering og salg av alkohol kan gi inntekter, arbeidsplasser og trivsel i kommunen, men det kan også medføre store kostnader og menneskelige lidelser. Derfor skal kommunen ha folkehelseperspektivet med i alkoholpolitikken, står det i kommunens alkoholforskrift.

Politiet har også uttalt seg i saken, og de mener utfordringen knyttet til alkohol og uteliv er stor nok som den er under martnan.

Videre står det i sakspapirene at utvidet skjenketid vil føre til økt konsum lenger utover natta, noe som kan føre til at uro og bråk i sentrum forlenges.

– Rørosmartnan oppfattes som en folkefest og det er viktig at det skal oppleves som en folkefest for alle uansett alder. Under Rørosmartnan vurderes tilgjengeligheten til alkoholholdig drikk stor nok, og det henvises i den sammenheng både til politiets uttalelse og ruspolitiske handlingsplan, står det i saksvurderingen.

Rådmannen anbefaler derfor at søknadene ikke innvilges.

Også i fjor var skjenketid under martnan et tema. Da ble saken behandlet i kommunestyret, og etter lang diskusjon ble søknadene avslått.