– Med bakgrunn i smittesituasjonen og de vedvarende restriksjonene, finner vi i Arena Røros AS det hverken forsvarlig eller praktisk mulig å gjennomføre arrangementer i Teltet under kommende Rørosmartna, sier styreleder for Arena Røros Snorre Hov i pressemeldingen.

Han sier at det er veldig beklagelig at de er nødt til å avlyse, både for gjestene, Rørosmartnan og for dem selv, men ser ingen annen mulighet.

– Vi har hele tiden hatt en dialog med Martnaskomiteen, våre underleverandører, musikere og arbeidsstyrke der vi har sett på alle muligheter for å kunne gjennomføre i en eller annen form, men med fortsatt opprettholdelse av en del restriksjoner så klarer vi ikke å kunne avholde arrangementet, fortsetter Hov.

Beslutningen ble tatt på et styremøte hos Arena Røros i går ettermiddag opplyser Hov. TELTET er et serveringstelt med live-scene og en kapasitet på 450 sitteplasser, som settes opp i forbindelse med Rørosmartnan. Arrangør er Arena Røros AS som til hverdags drifter Aktivitetssenteret Rabalder.

– Vi håper å kunne komme sterkt tilbake i Rørosmartnan 2023, avslutter Hov.

Under Rørosmartnan i 2020 hadde Teltet 70 timer med live-musikk fordelt på 16 forskjellige musikere og litt over 10 000 besøkende.

Forbøndene avlyser

I går ble det også kjent at Forbøndene avlyser alle planlagte turer med hest til Rørosmartnan 2022 på grunn av smittesituasjonen og restriksjoner.

– Med bakgrunn i smittesituasjonen og restriksjoner i Norge og Sverige har Forbonde- og lasskjørerunionen besluttet å avlyse alle planlagte turer med hest til Rørosmartnan 2022. Vi beklager dette, men en totalvurdering av situasjonen tilsier at det er mest forsvarlig, sier Sigurd Svendsen leder i Forbonde- og lasskjørerunionen i en pressemelding.