Nils Kåre Nesvold har bred medieerfaring fra aviser, radio og tv. Han har blant annet vært redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett og Fosna-Folket, nyhetsredaktør i Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer og digitalredaktør i Nea Radio. I tillegg har han arbeidet som journalist, vaktsjef, videoreporter og administrasjonssjef i NRK til sammen 17 år. Nesvold startet tidligere i år bedriften Fakta Film AS i Brekken, og den virksomheten skal videreføres uten han ved roret.

– Jeg hadde tenkt å gjøre andre ting de neste åra. Men i en tid der mediene er i kraftig endring, og kanskje mer enn noen gang trengs i lokalsamfunnet, kunne jeg ikke si nei til dette tilbudet, sier Nesvold. Han tar over sjefsstolen i Fjell-Ljom 1. januar 2019.

Fra en til sju dager i uka

Han har mange planer for avisa uten at han vil røpe for mye.

– Blant annet skal Fjell-Ljom satse mer digitalt og bli en viktig aktør på nett. I tillegg til ukentlig papiravis, skal Fjell-Ljom etter hvert være på nett sju dager i uka, sier Nesvold.

Han sier videre at avisa skal drive med seriøs og viktig journalistikk, være innbyggernes vaktbikkje og ha en tydelig stemme i lokalsamfunnet. Vi skal kort sagt styrke avisa og bli enda mer attraktiv for lesere og annonsører, sier han.

Fornøyd styreleder

Fungerende styreleder i Fjell-Ljom, Leif Bangsund, er veldig fornøyd med å få på plass en så rutinert pressemann som Nils Kåre Nesvold som toppleder i avisa.

– Styret har vært opptatt av å rekruttere en leder med sterk digital kompetanse, og vi er trygge på at Nesvold har den kunnskapen som trengs for å ta Fjell-Ljom inn i den digitale verden. 2019 vil bli et spennende år for avisa, sier Bangsund.

Hør intervju med Nesvold her: