Det varslede snøfallet er et faktum, noe som fører til vanskelige kjøreforhold flere steder i fylket. Trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Midt-Norge, Pål Haugbø, bekrefter at entreprenørene har det travelt.

– Vi opplever et stigende trykk i nordfylket nå i ettermiddag og vi har alle våre mannskap ute for å strø og brøyte. Det er ingen tvil om at dette er en krevende situasjon, både for publikum og brøytemannskap. Han sier videre at det er svært glatt enkelte steder, særlig i lavlandet, noe som skaper utfordringer slik situasjonen er nå.

– Det har vært bart på veiene store deler av vinteren og dermed kan det ta litt tid før publikum venner seg til denne situasjonen.

Europaveier prioriteres

E6 og andre Europaveier vil bli prioritert når det gjelder brøyting.

– Vi har litt lavere krav til riks- og fylkesveier og bilister bør derfor være forberedt på at disse ikke brøytes like raskt som Europaveiene. I følge Haugbø er det lett å la seg lure av kjøreforholdene.

– Det ligger et islag under nysnøen mange steder. Man kan lett tro at det er greit og at snøen er solid, men slik er det altså ikke. Vår oppfordring er derfor at bilførere tilpasser farten og avstand til andre biler etter forholdene.

Kontroll på luftfarten

Ved Trondheim lufthavn Værnes, går trafikken som normalt på tross av snømengdene.

– Vi har godt med brøytemannskap og klarer å ta unna, sier lufthavnsjef Marit H. Stigen.

– Det kan oppstå noen små forsinkelser som følge av brøyting, men utover noen små justeringer går flytrafikken som den skal.