Statsforvalteren i Trøndelag hadde gitt fellingstillatelse etter skader på dyr i området mellom Narjordet og Korssjøen i Røros. En tilsvarende tillatelse ble også gitt fra Statsforvalteren i Innlandet.

Onsdag morgen ble bjørnen skutt av det interkommunale skadefellingslaget mellom Engerdal, Os, Tolga, Rendalen, Tynset, Alvdal og Folldal ved god hjelp av elghunden Baron, en av fellingsmannskapets spesialtrente hunder på bjørn.

Sporing tirsdag førte ikke inn på ferske nok spor, men det ble da satt opp viltkamera i området og bjørnen slo seg like godt til ro for natta foran et av disse i Narjordet i Os.

- Bjørnen ble felt etter en en liten halvtimes los, effektivt og sikkert og dyrevelferdsmessig optimalt. I tillegg ble det kostnadseffektivt med bruk av kun 8 mann i noen få timer, pluss kjøregodtgjørelsen. Gledelig å registrere, selv om tapsomfanget gjerne skulle vært adskillig lavere. Vi traff blink med kamerautsetting i går og visste med stor nøyaktighet hvor vi skulle starte i dag tidlig, forteller Jo Esten Trøan, leder i det interkommunale skadefellingslaget mellom Engerdal, Os, Tolga, Rendalen, Tynset, Alvdal og Folldal.

Foto: Det interkommunale skadefellingslaget mellom Engerdal, Os, Tolga, Rendalen, Tynset, Alvdal og Folldal. Foto: Det interkommunale skadefellingslaget mellom Engerdal, Os, Tolga, Rendalen, Tynset, Alvdal og Folldal.