– Jeg syns det er kjempetrist for de ansatte at vi får slike føringer rett før jul. Det har vi fått tidligere og det har ødelagt mye. Det er mange gjester som er usikker og det har ført til mange avbestillinger, sier direktør Terje Lysholm ved Røros Hotell til Nea Radio.

Røros Hotell-gruppen hadde allerede bestemt at både Vertshuset og Erzscheidergården skulle stenges til jul, og der ble dørene låst søndag. Når gjestene fra hotellet sjekker ut tirsdag stenger de også dørene der. Regjeringens nye lønnsstøtteordning er ikke god nok for å forhindre permitteringer sier Lysholm.

– Det ligger såpass mange føringer som begrenser i det forslaget som har kommet så det er ikke godt nok dekkende for vår del, forteller Lysholm.

Bergstadens holder åpent

Bergstadens hotel skal holde åpent gjennom jula, men permitterer 30 ansatte. Hotellsjef Christoffer Laugen ved Bergstadens Hotel sier at de skal ta i mot de gjestene som kommer og ihvertfall gi de en fin juleferie.

– Vi prøver imidlertid å være positive og jobber for at det skal åpnes opp igjen i januar. Vi skal i alle fall ta imot de som kommer hit og sørge for at de får en fin juleferie, sier Laugen til Arbeidets Rett.